top of page

Következő ezer(?) év a gyermekekért(?) konferencia review - a nembináris bölény bömbölése

Az Alapjogokért Központ, a Batthyány Lajos Alapítvány és Szent István Intézet "gyermekvédelmi " konferenciát szervezett a minap, a #stopgender hashtaggel és azzal a címmel, hogy Következő ezer év a gyermekekért. Nem hiába tettem két kérdőjelet is a saját címembe...bár az egyik prezentációban elhangzott, hogy a baloldal ki akarja sajátítani a környezetvédelmet, miközben a teremtett világ védelmében a keresztények igenis jeleskednek...

- mondjuk nem tudom mi alapján van akkor egy ilyen címadás, hogy következő ezer év....kinek következő ezer? Az embernek, ha így folytatja? A bölénynek?...esetleg.

A bölénynek mondjuk nincs köze a fenti konferenciához, az alcím innen jön, meg onnan, hogy a konferencián levetítettek pár bolond lyukból bolond szél fúj epizódot, de ugye azért abban az irányban is kereshetünk bolond lyukakat és szeleket, például ezt: https://telex.hu/szorakozas/2021/11/26/fred-a-nembinaris-boleny-miatt-jelentette-fel-a-magyar-nemzet-a-netflixet

Szegény Fred, veled üvöltök!

A konferencián Szánthó Miklós, Kocsis Máté, Harrach Péter, Badgy Emőke, Varga Judit is beszélt, na meg Szilvay és pár külföldi előadót is hívtak, meg görögkatolikus papot, na ő nálam vitte a prímet, 6 diája volt. Kimérve!


A facebookra a hallgatás közben már írtam bejegyzéseket saját falra, most ezeket rakom össze, itt. Úgy indult, hogy már a szuper hirado.hu portálon (mivel a fb feldobta nekem hirdetésben - kedves AI, tudom, hogy ennyire vagyok nonkonform és nyitott, de azért van egy határ ám) belefutottam a kedvenc Kocsis Máté mondatomba: ugyanis a múlttal párhuzamot vonva Kocsis Máté ezen a ponton (a pont az volt, hogy Skóciában a 4 éves is "megválaszthatja a nemét és nemét" és hogy a 3. nemnek is vannak külön wc-k és Kalifoniában lehet valaki nembináris) megjegyezte, hogy a római birodalom bukásához a családi kötelékek, „a családon belüli tisztelet és a szülő-gyermek viszony fellazulása vezetett”.

Azért ez erős. Mármint az is erős, hogy nem választ a gyerek nemet, hanem megmondja a tanárnak, hogy hogyan szólítsák, ez ennyi. Még egy becenevet is illik amúgy tiszteletben tartanni, ha valaki valamiért nem tudja a saját kapott nevét elviselni. Mert igen, az az, amit nem mi választottunk....

De ez a bejegyzés most nem erről szól, hanem a téveszméről szól. Konkrétan kettőről.

Egyrészt arról a téveszméről, hogy az, hogy a gyerekünket és magunkat elfogadjuk ez a tiszteletel ellentétes. Pedig nem, nemem ellentétes, hanem ez konkrétan a tisztelet. Tisztelem magamat, tisztelem a gyerekemet és a gyerekem is tisztel engem. Igen, igen, tudom, ez oda-vissza működik. Oda-vissza kell, hogy működjön. Talán itt van köztünk különbség. A viszony fellazulása akkor jön létra, ha nem a gyerekemet szeretem, hanem egy gyerekemről alkotott képet. Illetve ha ő nem érzi magát teljes biztonságban a családban. Meg még folytathatom. A gyerek emberi lény, megilleti a méltóság, a tisztelet, akkor is, ha gyerek. Önmagát ő ismeri legjobban, akkor is ha gyerek, és az önismerete még alakul (mindenkinek alakul, akár élete végéig) mert van bennünk valami belső iránytű.

Másrészt a tévezsméről a Római Birodalommal kapcsolatban. A római birodalom a népvándorlás miatt bomlott fel leginkább. Először a germánok jöttek, akiket még Marcus Aurelius próbált beletelepíteni, légiókba is toborozni, aztán meg jöttek a hunok, akik Ázsiában vereséget szenvedtek a kínaiaktól, s maguk előtt nyomták a gótokat Európa felé. Érdekes módon ezt a népvándorlást is, ahogy még majd az eljövendőt is, környezeti katasztrófa okozta: valószínűleg a sztyeppe kiszáradása és a felmelegedés hatása is közrejátszott az ázsiai népek nyugat felé történő vándorlásában. A nyugati és keleti gótok vereséget szenvedtek a hunoktól, így nyugatra menekültek, s bebocsátást kértek és kaptak Rómától, szövetséges jogállásban.

A birodalomban persze virágzott a korrupció is, és ugye az oszd meg és uralkodj elvet is ismerjük, páran alkalmazzák is, azzal sem igazán jártak sikerrel. Szövetségeseket egymás ellen hangolni nem buli. Szövetséget kötni és a népet mégis a szövetslgesek ellen hangolni, nem kóser. Róma szétesett. Az a Róma, aminek fénykorában ugye uralkodott Caligula, aki a lovát szenátornak választatta, na meg mondjuk...Néró.


Szánthó Miklós következett, akire képtelen vagyok reagálni, még kommentálni is, de túléltem.


És szerencse, Bagdy Emőke sem beszélt arról, hogyan kéne férfinek lenni. Jaj, de jó, komolyan meg voltam ijedve.

Arról beszélt (vagyis olvasta a beszédet, ahogy mindenki),hogy emberpalántából hogyan lesz felnőtt. Még viszonylag normális dolgokat is mondott, elmondta hogy van nekünk egy biológiai, genetikai meghatározottságunk, erre jön rá a pszichocszociális hatás. Meg hogy az élet feltétele a nemek különbözősége.

- ehhez én azt teszem hozzá, hogy biológiailag, igen. Ezt senki nem kérdőjelezi meg. Társadalmilag pedig nem, jelentem, szültem én is működök. (ugye ha van olyan megoldás, ami a tételt nem teljesíti, akkor a tétel nem teljesül)

Azt is mondta, azért különbözünk, hogy kiegészíthessük egymást.

- már aki, már amiben, ugye, azért azt talán látjuk, hogy nem mindenki kompatibilis mindenkivel, nem vagy nem csak attól függ ez, hogy kinek mi a neme, de értem mit akar, yin és yang, nap és hold.....és azt is tudom és érzem, hogy értem, hogy bennem ez egyben megvan, mind, akkor mást nem tudok mondani, csak azt, hogy így van, ja, engem Isten férfinek és nőnek teremtett.

Mert hogy azt is mondta, hogy van bennünk vagy nekünk egy biológiai parancs és a teremtett mivoltunk humán specifikuma, ami meghatároz minket férfiként vagy nőként. A férfiaknál ez XY kromoszómában, tesztoszteron túlsúlyban és bal agyfélteke dominanciában jelenik meg.

- na most tegyük fel, hogy önmagának nem mond ellent az első mondat első két része, nekem ez így oké, hogy ezt elfogadom. Na de, interszex emberek is léteznek, az egy dolog, a nők tesztoszteronszntje is lehet magas, a neurodiverzitás meg létezik, és nem igazán nemtől függ, tehát az agyaink azok eltérnek. Nekem simán bal dominanciám van, de én tudom, én el vagyok cseszve. Bár ugye idézte Böjte csabár is, hogy biztosan nem pénteken maradék anyagból teremtett Isten egyikünket se.

Na tehát a nő az élet befogadására, kihordására és megszülésére képes, a férfi esetében a nemzést, a tér-idő eligazodást, és az életet védelmező erőt említette.

- megint bajban vagyok. Őszintén. Azért vagyok bajban a bal agyféltekés neurodivergens agyammal, mert el tudok igazodni térben és időben, mégis tudtam szülni. Mert van védelmező erőm, mégis tudok befogadni. Mondom, ying és yang simán bennem van egyben. De tudom, ilyen kevés van. Oké, hogy kevés van, ezt mindenki el is fogadja. Csak ha mégis van, ismerjük el, hogy van.

Na aztán említette a fontos fejlődési időablakokat: 1) 1. életév, amikor a kötődés alakul ki. Anya-gyerek szimbiózis, aztán szeparaációs szorongás.

- muszáj azt mondanom, lehet azért apával is, a hordozás ebben pl. sokat segít....pesrze természetesen a szoptatás meghatározó, de lehet apához is kötődni, sőt.

2) érzelmek felismerés, kialakulás, beszédfejlődés

-azt mondta, ha nem történik meg a bezsédfejlődés, később nem behozható. Ezzel én persze alapban vitatkoznék, mivel ez lehet simán transzgenerációs trauma miatti lefagyás állapota, lehet bármi, csak elég empátiával kell hozzá közelíteni.

3) ovis kor, az automatikus nemnek megfelelő viselkedést elsajátítják, ez magától jön.

- igen, magától annál, akinél ez jön. Aztán ha a lány autózna, akkor rászólnak, ha pókemberes pólót vezs fel, rászólnak, és pesrze, hogy nem azt követi, ami benne van, hanem azt, amit elvárnak tőle....azért tudom ám, mert én is....khm, francba, megpróbáltam. De ezt még értem, ez oké, ilyenkor én azt mondom a gyereknek, ha ebben érzed jól magad, vedd fel ezt, esetleg azt is, hogy felkészítsem, hogy ha azt mondják, fiús, ne törődj velük, vagy mondd azt, ami van, hogy nekem tetszik. Szóval persze, ez a kor arra való, hogy lássuk és erősítsük a nemi szerepünket. Jó esetben a miénket.

AMÚGY: itt mondta azt, hogy az eltérésekkel nem ilyenkor, hanem a késői adoleszcencia idején kelll foglalkozni és megértéssel viszonyulni - ezt legalább kimondta, minden tiszteletem, hogy ezt azon a konferencián egy fél mondattal is....

4) 6-10 év között, az önbizalom kialakulása, kompetencia kiépülése

- őszintén az előző után itt kicsit elvesztettem, de talán nem is mondott olyat, amivel nagyon foglalkoznék

5) 10-20 év két részletben

  • 10-14 év pszichoszexuális fejlődés, ilyenkor önmagára kíváncsi

  • 15-20 év életcélok, identitásépítés

- ugye látjuk, hogy ebbe beleesik a 15-18 év, tehát a "kiskorúak"? ugye látjuk, hogy ezt tényleg ilyenkor kell? hogy ilyenkor legyen számára elég info?

Hogy ne 30 év felett kelljen ezt már, mert nem, az sem késő, de mégis, egyszerűen nem akkor van az ideje....

Na hát, összességében ezzel együtt, egész oké ez, Bagdy Emőke, komolyan. Egész oké és mégsem. Olyannyira, amennyire én nő vagyok és mégsem. Vagy olyannyira, amennyire férfi vagyok és mégsem.


Varga Juditig is elértem, tök cuki, néha naiv-módban nyomja. Ugye, a kötelezőt elmondta, családok támogatása, munka iránti felelősség, stb., ezek mind nemzeti szuverenitásunkat meghatározó tényezők, és ezek rögzítve vannak a jó kis alaptörvényünkben.

A jelszó az elején a támadás. A támadás szót nem tudom, hányszor mondja ki, végül nem számoltam meg, de sok. támadás éri a szuverenitásunkat, a természetes közösségünket, a családoz, a nemzetet, a V4-eket is, két oldal csap össze -európai egyesült államok szupranacionális hatalma, ahol az egyéni érdek helyeződik előtérbe, balliberális, progresszív trend ezt sulykolja.

- az individualizmuson röhögök a leginkább, ugye megvan, hogy a baloldal a közösséget mint olyat helyezi előtérbe. A kisközösségeket, főleg. Az azonos hitrendszeren működő kisközösségeket, ami nem a nemzet, ehy nemzet tagjai között ugyani baromi kevés közös van, mert a nemzet mint olyan egy régi közös hitrendszeren alapul, a nemzettest mint olyan nehezen létezik a mai világban, más rendezőelvek működnek a társadalomban.

mi kisebbségben vagyunk Európában, mi az eredeti célt, az erős nemzetek erős EU-ját szeretnénk megtartani:

- erős nemzetekkel azért már korábban volt probléma amúgy, ha más nem , akkor minimum a versengés. A páneurópa eszme mint olyan, amúgy még az EU előtt létezett, segítek: 1926 október 3: Bécsben megkezdődik a Páneurópai Mozgalom első kongresszusa. Ez a legrégebbi mozgalom, amely Európa egységesítését tűzte zászlajára. Kezdete Richard von Coudenhove-Kalergi gróf „Paneuropa” kiáltványának kiadásáig nyúlik vissza, amely felvázolta az egységes európai állam gondolatát. bocs, szakmai ártalom. Vagy hát végzettségi, vagy mi.

Megint támadás, még: gyermekvédelmi törvény elleni támadás is van és az relativizál, újradefiniál, családból épülő nemzetet nevetségessé teszi....

-már megint a nemzet...hát, jó, igaz, lehetne új alapokra helyezni, megújítani, lehetne, de az úgy megy, hogy a nemzet tagjait nem megosztjuk, hanem

azt is mondta, hogy a babakocsit tolva kezdte érezni a felelősséget, az élete már nem lesz olyan, mint eddig

- nem tudom, én már várandósan éreztem amúgy a felelősséget...de lehet, hogy velem baj van, én nem mondom, hogy nincs

család csak a házasságon keresztül válhat családdá

- de a válás, a válás akkor ezt érvénytelenti? Akkor a család mint olyan a válással megszűnik? Én csak kérdezek, mert a logika az logika

aztán idéz az alaptörvényből - és azt mondja, "egy kis színes" (uhh, ezt demonstrálom, pill: ), hogy a Velencei Bizottság az európai sztenderdekkel összhangban találta.....hát, jó. azért ezt így idehozom: https://www.szabadeuropa.hu/.../vizsgalatot.../31452816.html

na én itt megállok, mert jött aztán a görög katolikus papunk, aki elmondja, hogy statisztikát akar a 8 éves gyerekek hormonkezelésének hatásáról - hmm, hát ezt a sötétséget, bocsánat, a statisztikus üzeni: 0 elemszámú alapsokaság esetén minta nem vehető, vagyis de, 0 elemszámú minta. 0 elemszámú mintából statisztika nem tud készülni.


A mesék, ja, hát a mesék is voltak. Egy népmese alapú mese az egy új mese, miért ne formalhatna egy író karaktereket a barátairól. Szilvaynak is üzenem, ilyenkor a mese műmese lesz, ne keresse benne a népmese sajátosságait feltétlenül. A mesében meg pont bármi elfér, elfér Fred, a nembináris bölény is, elfér az is, hogy a királyfi kolduslegénybe szeret bele. Mivel ez mese....Nem, szex az nincs egyik mesében sem, egyszerűen nincs. Ehhez az kell, hogy ezt lássuk, hogy elolvassuk a meséket. Nagyon szívesen...


Jöttek aztán a nemzetközi előadók, az első, aki kívülről majd jól megmondja, milyen a szivárványcsaládban felnőtt gyerkekeknek a helyzete. De az még megvolt, hogy ha az apa hiányzik a családból, azok a családok szegényebbek, mint amikor az anya hiányzik. Na hát ilyen okosságok is voltak, és hogy milyen rossz a szivárványcsaládban felnövő gyerekeknek. Mondjuk érdekes módon az állami gondozással mindezt nem hasonlították. Vagy csak nekem maradt ki?


Mi még? Ja, hogy van a jó fej brit oktatási minisztérium, hogy az email aláírásban meg az épületben van szivárványzászló. Hát, ez szuper amúgy. Itt még csak az épületben van.... Az aláíráson gondolkodok, bár nem vagyok miniszter (még?), de a tippet köszi!


Dolgom is van, és a Jelenések könyvénél nem bírtam tovább. Mert az LMBTQ lobbi olyan, mint a Jelenések könyvében a sárkány: elragadja a gyerekeinket.


Ezt még mutatom, mert nagyon cuki: csináltak ilyen kedvenc idézeteket a Szent István Intézet fb oldalán, és a férfiaktól származó velős idézetek háttere kék, a nőktől származóké meg rózsaszín. Mutatom:

És akkor "fogd meg a söröm"-módban:
30 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page