top of page

Itt annyi felelősségrevonás lesz....

Azzal kezdem, hogy nem vagyok történész. De lehettem volna. Hivatalosan okleveles nemzetközi kapcsolatok szakértő vagyok, Európai Unió főszakirányon végeztem. Eltávolodtam már erről a területtől, igazából már az egyetem alatt mégis a statisztikát (is) választva, de azért valami fogalmam van, utána olvasás után főleg. Szakértő tehát nem vagyok, sőt, attól nagyon messze, így külön nem beszélnék 'ötvenhatról, cserébe hozom egy régi írásomat, amivel még egyetemista koromban nyertem egy pályázatot.

Mindig fontosnak tartottam a makroszint mellett a mikrotörténelmet is, innen nézve ugyanis ami a kisemberrel történik, az legalább annyira fontos, mint az azt nagyban befolyásoló világhatalmi küzdelmek és belpolitikai megfontolások. A legtöbbünk kisember, és szabadon, békésen szeretne élni, optimális esetben a saját hazájában.

Sajnos az eredeti fájlokat nem találom, az írás A megtorlás éve - 1957 című, 2009-ben kiadott kötetben jelent meg. Valószínű, ha most kezdenék bele a téma feldolgozásába, nem ilyen lenne.

Ettől függetlenül most is érdekes idézeteket és leírásokat tartalmaz, szóval vállalva, hogy lassan másfél évtizede készült, idehozom, görgethető printscreenek formájában:23 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Post: Blog2_Post
bottom of page