top of page
HPIM1518.JPG

Erőforrások, avagy amik engem töltenek, és amikből adni tudok

Ez általában a "futottak még" része egy CV-nek, de én szentelek neki egy külön oldalt, mert tök fontos amúgy, azon túl, hogy vagyok statisztikus és blogger vagy épp hordozási tanácsadó.

Lesz itt minden, amit amúgy szeretek, meg amihez értek. Azért értek hozzá, mert szeretem, amúgy, szóval ez így eléggé szuper.

Lesznek emberi kapcsolatok is, persze, a sorrend meg direkt tök vegyesen. A DnD alignmentem (Dungeons and Dragons, szerepjáték) chaotic good. Ha nem tudod, mi az, keress rá nyugodtan, innen el is indulhatunk. Amúgy meg INFJ-T vagyok, erre egy korábbi terapeutám mondta: tehát autista. Na hát, nem *minden* INFJ-T autista, ez egy külön tanulmányt megérne. Elnézést. elkalandoztam. Na, ez meg az ADHD. ;) 

Jön már, jön. Tehát emberek, hobbik, nyelvek, programnyelvek, meg minden ilyesmi. Hosszú lesz. Viszont állandó oldal, itt marad. 

Big Tree

Család

Csak illusztrációkat hozok ide, mert pl. megígértem, hogy nem teszek fotót. Fontos számomra, amit a felmenőimtől, otthonról hozok, amiben elkülönülök, fontosak a már feldolgozott transzgenerációs traumák, és fontos az, hogy mit adok tovább. A családom sok erőt ad, a gyerekeim főleg. 

Man with Book

Olvasás (és írás)

Az írásról már pár másik aloldalon írogattam, most az olvasás jön. Egy könyv bármikor ki tud zökkenteni a valóságból és át tud vinni egy másik világba. Lehet ez kant vagy Foucault is, lehet R. A. Salvatore, de lehet egy verseskötet is. Bár utóbbit felcsapom, az előbbiek meg hívogatnak. Ha ránézel a könyvespolcaimra, egyből látod milyen ember vagyok. Bár szerintem azt mondod, polihisztor. Itt aztán minden is van és lesz is. ;) Távoli cél a fogadó-kocsma melletti könyvtár.  Teljesen komoly. 

English Japanese Dictionary

Nyelvek

Szokták mondani, ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. Visszakérdezek: beleszámítanak ebbe a programnyelvek is? Na jó, az majd a következő bekezdésben jön. A magyar nyelvet imádom. Szerintem külön szóvicc-génnel születtem. Egy-egy nyelvtani tényre pedig képes vagyok bármikor rácsodálkozni. Az etimológia is le tud nyűgözni. Az angolt napi szinten beszélem, bár én még általános iskolában "németes" voltam. Van németből is pár felsőfokú nyelvvizsgám, sima is, gazdasági szakmai is, meg angolból is, abból TOEFL is volt valamikor, meg gazdasági meg sima Rigó utcai felsőfok. Tanultam egy kis franciát, gimiben 3. nyelvként meg egyetemen. A francia nem az én nyelvem. Lengyelt is tanultam, amikor Erasmus félévet töltöttem Wrocławban és előtte volt egy hónapos nyelvtanfolyam Katowicében. ja hogy ezt még sehol se írtam? Most, itt. A lengyel szép nyelv, az már inkább az én nyelvem. Ha egyszer tudom, azt majd még tanulnám. De én simán tanulnék latinul meg ógörögül is, van velem baj, leginkább az, hogy egy ember vagyok.  

Friendship

Barátok

Eléggé itthon ülős lettem mostanában, de megmaradtak a barátok, akik voltak. Akkor is ha leginkább online beszélünk. Próbálok keveset zúdítani, és törekszem a kölcsönösségre, de bevallom, vannak helyzetek, amikor merítek belőlük erőt. És ez így van jól.

Image by ibmoon Kim

Társasjáték

Kooperatív? Családi? Kaland? Szerep? Stratégia? Bármilyen asztali, vagy kártyás társasjáték, ide jöhet. családdal, barátokkal, társasos rendezvényeken. Erre már aztán végképp nincs erőm, de néha írnék társas review-kat is. Egyszer barátokkal egy társast is akartunk tervezni. Aztán elengedtük. Lehet azt mondani, hogy #boardgamegeek vagyok, és ez a #maxgeekery része. Amúgy a gyerekeknek is jó sok használható tudást és gyakorlatot ad. Na meg, játszani jó. 

Computer Programming

Programozás

Comenius Logóval, aztán Pascallal kezdtem még a nyolcosztályos gimiben. Sosem voltam igazán programozó, röhögne rajtam egy "igazi", egyetemen html-t tanultam és tanítottam, de az ugye nem programnyelv. na meg Visual Basic-et. Aztán adatbázis (SQL) és statisztikai programozást (SAS). Most vacakolok azzal, hogy R-t meg Pythont tanulnék. De ugye a nap 24 órából áll, ez eddig nem fért bele, ahogy egy normális SAS vizsga sem. Ha bele tudok merülni és jó a specifikáció, vagy épp én írom, az tölt. Adatokkal babrálni jó, amúgy meg minden ciklusokból áll. ;) 

Online Class

Ismerősök

Van nagyon sok ember, akikkel egy-egy projektben találkoztunk, vagy ismerős ismerőse és az enyém is lett, és ők leginkább online olvasnak vagy vannak jelen. Vagy akár online, facebook csoportban vagy egyéb helyen találkoztunk csak.  Az külön erőforrás, hogy a sok emberből mindig van, akiket egymással össze tudok kötni. Ez az egyik kedvenc tevékenységem. 

Playing Video Games With Headset

Szerepjáték, számítógépes játék

Szörnyet ölni jó. Ez ennek a bekezdésnek az alapvetése. Jó egy csapatban DnD-t játszva, ahol valaki más bőrébe bebújhatunk és még - persze hogy a csapatszellem se sérüljön - őrültségeket is csinálhatunk. Persze csapatot összerántani úgy, hogy az embernek családja van, nehéz. Bár poliamor kapcsolatrendszerek néha DnD party-k is, #justsaying ;) Ha máshogy nem, akkor a számítógépen is megvan a megfelelő dopamin-löket. Az is megfelelő elégedettséget tud néha adni. Csak tudni kell megállni.

Keyboard Closeup

Office bindzsizés

Te ismered a Word hírlevélküldő funkcióját? Na és 2 korábbi verzió összehasonlítása megy, ha nem volt a korrektúra bekapcsolva? Az Excel a barátod? Tudsz powerpointban gombokat hozáadni, de mégis inkább Prezit készítesz? Ha hát, nem baj, ha nem, én igen. Tanítottam si Office programcsomag használatot, és a legjobbak mindig azok a részek benne, amiket nem minden nap hazsnálunk. Van anyagom, persze a verziók mindig változnak, de szeretem tanítani is, még lehet, hogy fogom is. Egyik szállóigém egy ilyen alkalomról valahogy így hangzott: jó, csak most ne engedd el a controlt. Valahogy így.  

Small Airplane

Storycoaching csapat

Megérkeztünk a szigetre. Lehet, hogy nem fair, hogy egy csapatot emelek ki, van még ilyen, de ez most extrán. Rácz Zsuzsa storycoachingjára járok, kitalálhatjátok: írunk. Írok mindent is. Ilyen elfogadó, befogadó és szuper csapat kevés van. Itt aztán tényleg mindent ki lehet adni. Mármint a csoporton belül. Hogy mondjuk könyvként ki lehet-e, az más lapra tartozik. 

Wooven Basket

Horgolás

Az első várandósságom alatt tanultam meg horgolni. Nagyon jó nyugtató tevékenység, és a gyereknek is készült ez-az. terveztem akkor egy Hoorihorgas nevű blogot is,amire az alkotásokat felteszem, de semmi nem lett belőle. Most meg már nincs nagyon időm, de egy-egy közös projektbe még megpróbálok csatlakozni. Az Anyahajó Anyaközpont horgolóköre sokat adott, közösséget és együtt alkotás-élményt. Volt, hogy a kötést is kiróbáltam, de az más, az nem, de arról itt írtam is. (Ó, jaj, az a fotó... :D ) 

Photoshop Props

Dizájn bindzsizés

Gyors photoshop, Canva, akármi. Mindent szeretek csinálni, ami kreatív. A mémgyártásról már van szó valahol az oldalon, ja igen, a Rezümé Stadioff aktivizmus részénél. Teljesen laikus vagyok, csak ami jön, azt szeretem megcsinálni. Közben ugyanitt: rajzolni az nem tudok. 

Colleagues at Work

Kollegák, munkatársak

A legkedvencebb csapat az Accelsiorsos biostat csapatom, na de nagyon sok extra jó fej magyar és nem magyar kollegával dolgoztam együtt, van kedvenc volt főnököm is, meg a legtöbb munkahelyre visszavárnak. Előfordult már, hogy szerződéssel, projektmunkában visszamentem, de alapvetően előre megyek. Csak az orrom után. A kapcsolatok, és egymás segítése azért megmarad. 

Concert Hall

Zene, színház, megminden

Koncert, ahol ki lehet magam tombolni. Vagy csendes, ülős. Indie. Metal, főleg symphonic vagy power metal. És alter. De jöhet musical is. Meg opera, Wagner főleg. Komolyzene simán. Színházból klasszikus és nagyon új. Moliere-darab  és kortárs előadás. Igazából mindenevő vagyok. Humorra, kultúrára, zenére nem igazán mondom azt, hogy túl sok.  

Man Shooting Bow

Íjászkodás, hagyományőrzés

Van szkíta és longbow, meg anya hóbortja miatt már 2 gyerekíj is van itthon. Az íjászkodás jó, először fókuszálsz, aztán tartod és elengedsz. Metaforikusan is nagyon sokat ad, de erősít is, igazából minden szinten. Korábban a Kerecsenbe, majd a Farkasokhoz jártam, most már csak itthon, a kertben, amikor sikerül. Amikor sikerül, az ünnep. Korábban persze nem akartam itt megállni a hagyományőrzés terén, a Savaria Történelmi Karnevál is az egyik kedvenc helyem, a magyar történelem ismerete fontos számomra, de az ókori Róma is kedvenc kor, egy ideig a Collegium Gladiatoriumba is be akartam lépni gladiátornak, de viking is lennék szívesen, bármikor.

Bearded Dragon

Háziállat - sárkány

Van nekem egy sárkányom, Picúr. Mondjuk én is kicsit sárkány vagyok. Picúr szakállas agáma, már elég öreg.  Szeret nézelődni. Megfontolt. Kiegészít. Ő megeszi a gyászbogárlárvát. Lehet, hogy hamarosan mi is. 

Volleyball

Sport, röplabda

Gimiben röplabdáztam. vagy hát nem a gimiban, a Haladás gyerek, ifi, junior (már a sorrendre nem emlékszem) csapatában. Tippeltek? Igen, feladó voltam. És csapatkapitány. Ha épp nem tanulmányis versenyen voltam hétvégén másik városban, akkor röplabda kupán. Szerettem nagyon, a térdem kevésbé.  Miután eljöttem egyetmre, keveset röpiztem, inkább jártam edzésre, leginkább konditerembe. Aztán a Gyerünk Anyukámos korszak következett és maradtam az online tornánál, nam meg a futásnál. 

Running Shoes

Futás

Iskolában nagyon nem szerettem futni, de aztán rájöttem, hogy lehet ezt egyedül is. Akár fülessel vagy füles nélkül, jó esetben a természetben. Lassú vagyok, a #jóacsigatempó a kedvenc hashtagem az Almodóvar Futó Egyletben, ami alapvetően női csapat, de én így sikerültem. Futni tehát futhatok egyedül és van hozzá egy közösség, ami valami nagyon szuper. Az ideális setting az, ha futok, aztán íro. Futás közben nagyon jól rá tudok ébredni dolgokra. 

Community Garden

Kisközösségek

Az ideális állapotom egy kommunában lenne, amúgy simán poliamor kapcsolódásokkal. De ez mellékzönge. A kommuna szó meg le van járatva, bár azt is tudjuk, hogy amúgy a gyerek felneveléséhez egy falu kellene. A nagy autoriter gépezetek nem a kedvenceim, de értem a működését. A közös hitrendszeren alapuló és működő kisközösségeknek viszont extra ereje van, és sok erőforrást adnak a tagjaiknak. Ha benne vagytok, virtuálisan még itt isépíthetünk is ilyet. Meg máshol, sokat. 

Image by Sharon McCutcheon

Sokszínűség - a mindenegyben

Ha megkérdeznék, hogy mi az, ami legjobban tölt, azt válaszolnám, Kapolcs. Művészetek Völgye, jó baráttal vagy barátokkal, jó fej ismeretlenekkel. Mindenfélével, akikkel a kocsmában vagy a tűz mellett csak úgy el lehet kezdeni beszélgetni. na nem csevegés szinten, hanem valami teljesen más szinten.  Néha meg elvonulva a patakpartra vagy fel a hegyre. Koncertek. Zene, színház, vers. Impró. Bármilyen impró. Előadás. Komolyzene. Völgyfutás és/vagy biciklizés. Pár nap ugyanez a családdal együtt, a gyerekprogramokkal meg a társasjáték völggyel

Tropical Flowers & Flamingo

Kert, természet

Minden, ami zöld, ez előkerült a futásnál is, meg a sokszínűségnél. Jó, minden, ami zöld vagy sokszínű. Volt közösségi kertben parcellám, de nem volt rá elég időm. Csináltam Anyahajós fűszerkert projektet, de nem volt rá elég időm. Most itthon van kert, és nincs rá elég időm. Pedig töltene. A természetben levés is tölt, bár kirándulni sem sokat jutunk el. 

A lista persze nem teljes, kimaradt a tengerpart meg az idegen városokban bolyongás. Kimaradtak a skót kastélyok. A kastélyok úgy általában. Azért kezdésnek is és a végére is egy-egy saját képet tettem: Cornwallból, St Michels Mount-ról.  Oda például isszamennék. Meg még egy pár helyre. Amint tudok értelmesen utazni.

HPIM1522.JPG
bottom of page