top of page

Van sapka, nincs sapka avagy ki a papám

A bejegyzés Facebookon készült eredetileg, 2020 október 22-én, aktuális pápai kijelentést követően.


Igaz, most egy évvel később, de változtatás nélkül hozom.


Olvasom a magyar és a nemzetközi sajtóban Ferenc pápa szavainak értelmezését.

S visszaidéződik, hogy pár napja, amikor is a 777 megosztása alatt vitáztam, valaki megkérdezte, kiemelve, hogy őszintén kérdezi, ki az én pápám? Mire én válaszoltam, hogy Ferenc, természetesen, a jelenlegi pápa, Krisztus földi helytartója. Meg még idéztem a legfőbb parancsot, ami alapján az egyház elvileg működik. Azt válaszolta az illető, az utóbbival egyetért (jóhogy, ha már itt vagyunk), a pápa-kérdésre adott válaszra pedig azt írta, akkor nincs több kérdése.

Még minden jót kívánt, aztán én is neki.


Természetesen, ha pápát kell "választani", az én pápám Ferenc. Bár jelenlegi, aktív pápa egy van, tehát nem volt nehéz a választás. Szerencsére akkor, és ott, amikor választották, megtették helyettem, a konklàvénak még nem vagyok tagja.


Most végre ő elindított valamit, azzal, hogy azt mondja, jogokat is szükséges adni, a családhoz joga van az LMBTQ embereknek is.


A következőt nem ő mondta, ezt én mondom, mint sima... izé, "maga módján" katolikus (ezt a címkét egy másik kommentálótól kaptam, végül is, azt hiszem, igaza van, csak mindezt úgy írta, hogy nem ismer igazán) :


Azt az "ellentmondást", hogy oké vagy úgy, ahogy Isten teremtett, jogod van teljes életet élni, ahogy mindenkinek (a teljes életben benne van értelmezésem szerint a szexualitás, vagy ha aszex az ember, akkor a teljes hiányának lehetősége, persze), miközben az egyházad esetleg azt, ami természetes, bűnnek tekinti, talán csak úgy lehet feloldani, hogy eredendően egyébként az egyházad szerint amúgy minden ember bűnös.

Logikusan innentől az élni és élni hagyni metódus tud működni, mindezt egyenlő jogokkal... Ha hagyjuk Istenre a mindenféle ítélkezést az úgy egyszerűbb.

Nehogy aztán az legyen, hogy következő ellenségként egy másik, egyház szemében elvileg szintúgy bűnös bagázst, mondjuk a maszturbálók csoportját jelöljük ki. (Oh, wait..., meg ezer medvebocs.)

3 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page