top of page

Máshogyoszkópról nézve is ugyanaz a kép

Frissítve: 2021. okt. 19.

Jönnek a Kuflik, tegnap este megint bekúsztak, ezt a részt meséltem talán eddig legkevesebbet. Pedig meséltem már azért, csak közben történik ez-az, most éppen az, hogy az esti mese olvasása közben is lehet azon küzdeni, hogy az ember ne bőgje el magát.

Na hát onnan indul a sztori, hogy Valér és Zödön ki akarja próbálni, milyen lehet akkorának lenni, mint a másik. Köztudott ugye , hogy Zödön nagy, Valér meg pici. Jön is a kufliduma:

"-Egyetek odavissza gumót, úgy simán méretet cserélhettek. [...] [ez közben megtörténik, aztán...] - Az a kérdés, hogy ezentúl lehet-e Zödönt Zödönnek hívni, Valért meg Valérnak - fordult a többiekhez Bélabá. - Így valahogy már nem illik rájuk a nevük. -Ez igaz. - bólintott Titusz. - Lehet, hogy Zödönt ezentúl.. Nem is tudom, talán Zödinek kéne szólítanunk. Valért pedig... -Ő lehetne Valandér - töprengett Pofánka. - Az olyan nagynak való név. [itt aztán Valér és Zödön erősen tiltakozik, jogos, megint nem kezdem el, mit gondolok a kívülről címkézésről... ] -... de azt még kicsikorában kapta, amikor nem volt akkora! - mondta Pofánka. -És amikor megnőtt, *szorítani* kezdte? - kérdezte aggodalmaskodva Hilda. -Én sosem éreztem szűknek! - harsogta Zödön bebukfencezve egy vadsóskabokor alá. -Szerintem egy nevet nem lehet kinőni - jegyezte meg Fityirc. "

Kedves Fityirc, alapban egyetértünk, de hát ezt tudjuk. Méretileg nem is lehet kinőni. Csak el lehet jutni odáig, hogy mégis máshogy nőttünk akkorára, hogy *szorít*.Na hát, azért mégis, #fityircforpresident. Vagy #fityircforPM, valószínű neki ez leesne azon a bizonyos máshogy kinövés szinten.

Amúgy a látszat néha csal, még nem őrültem meg. Vagy hát nem vagyok őrültebb, mint Fityirc. Máshogyoszkópról nézve is ugyanaz a kép. Ennyi volt mára a #kufliduma.


Disclaimer: az egésznek ehhez természetesen semmi-semmi köze, csak itt én vonatkoztatok el, az odavissza-gumót se kell betiltani, de azért #töröljéka33ast Ez egy ilyen bejegyzés. Bizonyos százalékban. Nem a Kuflik meg a könyvek tehetnek róla, még mielőtt.... Oh, wait.. Az a még mielőtt, az vajon késő? (na, maradj már, Figyirc)

Ja, és nézzétek a háromszeműt a jobb alsó sarokban. Igaza van, jobban járunk, ha...

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Post: Blog2_Post
bottom of page