top of page

Kis itthoni "genderpropaganda"

Fiam ma az oviban mondja, miközben öltözik, hogy azt mondták neki, lányos a pólója. Huncut, nézek rá, kicsit vigyorogva mondja, arról jutott eszébe egyébként, hogy egy kislány épp kijött megsimizni a pocakján lévő mintát. Mert ez ilyen simítós ananászos póló, sötétkék (!!!). Ananász színű ananásszal. Simítós, szóval csillog. Simán tök menő. Azért kapta, mert a tesónak volt simítós több is, és ő is akart egyet. Én meg vettem neki, mert kicsit se zavar, hogy simítós meg csillog. Szereti ezt a pólót...

Ugyanúgy, ahogy annak idején a lánytesója szerette a piros színű (!!!) pókemberes pólóját, mindaddig, amíg azt nem mondták neki, hogy az fiús. Ugyanis azt egyből le kellett venni, s utána többet nem volt hajlandó felvenni. Öcsi megörökölte persze, legalább kitenni nem kellett.

Emlékszem, hogy milyen rohadt dühös voltam akkor...Most meg a gyerekkel együtt, aki még mindig ugyanabban a pólóban flangál, én is röhögök. Azon, hogy biztos ezek a dolgok direkt engem találnak meg.

A két gyerek totál más habitusú, a sötétkék ananászos pólóval olyan gond nem lesz, hogy többet nem kerül elő. A fiam Fityirc a kuflik közül (ezzel van az itthoni sztori, majd a végén...), legkevésbé sem érdekli, ki mit mond a pólójára, mondhatja az egész csoport meg nyolcvanöt óvóbácsi, hogy milyenmár, ha neki az a póló tetszik, felveszi, aztán kész, meg esetleg még megvonja a vállát. Nem lesz ám ő ettől kevésbé fiú, sőőőőt, menő ám a srác, egy nagycsoportos lányt nézett ki magának, ahogy látom, még sikere is van.

Na de nem EZ a genderpropaganda? Már a pókemberes sztorinál is zavart... ez az, amit hoznak a gyerekek, már az oviba: Nehogy felvedd már, amit szeretsz, milyen már az, hát lányos/fiús/whatever. Kilógsz a sorból. Meg hogy oké, hogy szereted a dínókat, de főzőcskézel is fél napot? Hova vezet ez? Megmondom: sehova, csak egy gyerek felvett egy pólót, amit szeret. Meg olyan jó szakács és pék lesz, mint az apja. Ennyi.


Fityirc- sztori: családilag megcsináltuk a "melyik kufli vagy" tesztet egyik este. Fityirc lettem, fiam is. Néz rám: - anyaaa, de a Fityirc fiú, te nem lehetsz Fityirc. (Fityirc egyébként egy szürke izé, nem is kifli, nem is kukac, hanem kufli, ugyebár....) Öööö jó, kérdezek, abból még baj nemvót: -Jó, akkor szerinted melyik kuflik lányok? - Hát Pofánka. Tesó Pofánka. Meg Hilda. A többiek fiúk. Nézek rá vissza: -akkor anya Hilda vagy Pofánka? Elgondolkodik. -Nem Pofánka. Nem is Hilda, biztosan nem. Eltelik kb. 2 másodperc, elmosolyodik: -Anyaaaa, Te tényleg Fityirc vagy. De jóóóó, én is Fityirc vagyok. Ideszalad, megölel. Aztán játszik tovább... Lehet, hogy legközelebb a kuflikat is ajánlhatom a darálóba

20 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page