top of page

Eddie #KössükÖssze kampánya - állás

Most arról írok egy kicsit, amiben éppen vagyok. Hozzá kell tennem, hogy most nagyon lazán nyomom, mert ugye gyűjtöttem már idén a Ferencvárosi Közösségi Alapítványnak a Swimathonon. Majd ha lesznek nyáron #onthisday-ek, ide fogom tenni a blogra visszamenőlegesen a #theflowmustgoon bejegyzéseket. Lesznek szép számmal.


Most megint belekezdtem egy gyűjtésbe, és hozzá horgolok is. Vagy hát, most kicsit leálltam vele, idő híján, de elkezdtem, befejezem, meg minden. De hogy miért horgolok? Igazából ugye kötés vagy bármilyen kézimunka is oké, de ugye arról, hogy én és a kötés hogy állunk egymáshoz, itt olvashattok. :D

Szóval a TASZ-nál először megláttam a #KössükÖssze kiűzőket és pólókat, és mivel én amúgy is mindig úgy vagyok vele, hogy ez menő, meg hogy a TASZ-t szívesen támogatom, rendeltem belőlük. Aztán megláttam, hogy kötő, avagy horgolónagykövetként is lehet csatlakozni, itt. Aztán azt gondoltam, fonalam az van sok, talán még emlékszem arra is, hogyan kell horgolni és amúgy horgolni szeretek, szóval beszállok. Be is regisztráltam, a jogyekert.hu-n csináltam profilt, nekiálltam.


"A választások közeledtével itt az idő világossá tennünk, hogy a gyűlöletkeltés nem lehet kampányeszköz, a vezetőinktől pedig azt várjuk, hogy egy olyan országért dolgozzanak, ahol mindenkinek jó élni!

Hiszünk abban, hogy mindannyiunk érdeke betemetni az árkokat, és ebben a hatalmat gyakorlóknak és a hatalomba igyekvőknek is példát kell mutatniuk. Ha egyetértesz velünk, vegyél részt a #KössükÖssze adománygyűjtő kampányban, amellyel a gyűlöletkeltés elleni munkánkat támogatod!"


Amint megláttam, hogy indul egy ilyen kampány, tudtam, hogy csatlakoznom kell. Kötni ugyan nem tudok - mármint ruhadarabot, khm, a kötél jó barátom amúgy - horgolni viszont igen. Én biztosan úgy gondolom, mindenképp több köt össze minket, mint ami elválaszt, és mindenkivel a közös pontokat, a közös halmazt keresem inkább, mert azok mentén tudunk kapcsolódni. Ha pedig már kapcsolódtunk, a többi igazán lényegtelenné tud vállni.


A fotón, amit választottam, két horgolmányomat láthatjátok, egy fradi-sálat meg egy szivárványos rágóka nyakláncot. Amikor ezt anno a facebookon megosztottam, pont ezzel a céllal tettem, hogy megmutassam, #többkötösszemintamielválaszt.


Most pedig megfogjuk a dolgok végét, és összekötjük. Én sapkát fogok horgolni ebben a projektben. Szerintem csak egyet, nincs olyan sok időm sajnos.


Gyere, és csatlakozz te is, #kössükössze, mindazt, amit lehet!


És hogy hogy álll a projektem?


Ki is választottam a mintát. Lásd a képen. Meg itt, ingyenesen letölthető, publikus, használható. https://www.ravelry.com/patterns/library/everyday-people

A ravelry jó hely amúgy. De most nem bontunk, unravel helyett valami más, most összehorgolunk, izé, kötünk. Hogy miért is esett erre a választás. Mert egyszerű. Meg mert ezt írta az illető a leírásban:

"It’s not fancy. Or complicated. But it’s a darn good hat. The smooth stitch pattern and classic shape is great for guys or gals. " - szóval hogy semmi extra, nem is nehéz elkészíteni, viszont frankó, egész gyorsan dolgozható, na és uniszex. Szóval jó mindenféle mindenegybennek.

Az első sapihoz választottam fonalat. Figyeltek, hogy Csíksomlyóról, zarándoklatról hozott tolltartóban vannak a horgolótűim már n+1 éve a polcon?


Valahonnan innen indult, kerestem mintát meg fonalat.


Nekiálltam, de ugye nem adta ki a próbánál a méretet, így kétszer bontottam vissza. Nehéz ezzel a fonallal dolgozni, mert van benne pár szálszakadás, de jó lesz ez így, a lényeg úgyis az összekötés.

Persze mindkét gyerekem igényt tart már a készülpő sapkára, így lesz még dolgom, találtam még bordó Himalaya nepal fonalat, azzal majd a következő készül.


Ja és nem csak én horgolgatok ám, van, aki nagyüzemben nyomja, érdemes lecsekkolni a többiek jóügyekért.hu-s kampányait is. Mert uyge én lazán, ha nem gyűlik semmi sem, ez van, én horgolgatok,

posztolgatok, és a figyelmet akkor is felhívom, ugye...Amúgy nemrég a Gyökerek és Szárnyak Távol és mégis közel projektjében nyomtam valami minimális önkéntes melót, ami rímel erre a kezdeményezésre is. És az extra módban és hatékonyan horgoló/kötő társak közül már van, akinek én is küldtem minimális pénzt, mert ugye ez az egész igazából egy jó móka, egy szuper kezdeményezés és kiváló nyugtató tevékenység. Majd egyszer írok arról is, hogy hogyan és miért kezdtem el horgolni, na meg hogyan hat rám.


Közben bevallom, még mindig valahol itt tartok, vbagy hát talán 3 sorral arrébb, de új fotó nem készült.

Azt látjátok, hogy a, jelölőim transz zászló színek? Ez vajon véletlen? Amúgy igen, random nyúltam bele a dobozba és vettem ki kettőt, mindenféle színű van. Bár, véletlenek nincsenek, csak a matematikában.


Ez most ide is jó végszó lesz,de azért jön a kötelezően ide írandó. ;) Itt tudjátok támogatni az összekötő munkámat, amiből most épp, sapka lesz. Kössük össze, együtt:


ja és van sapka, nincs sapka témában volt egy rövid, itt. Amúgy meg olyayn jó, hogy itt nem kell ilyen sapka, olyan sapka, meg cserélgetni. itt én, sapka nélkül tudok írni, meg még kérni is, és ez tök nagy privilégium, akkor is, ha megdolgoztam érte, szóval értékelem, na.


A KössükÖssze projektnek jön majd a folytatása, adakozókeddig, ami azt hiszem, most nov 30, horgolok és gyűjtök.

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page